En ny undersøgelse fra hotelsøgesiden trivago.dk har taget temperaturen på danskernes rejseplaner for vinterferien 2017. Vi foretrækker især Thailand og Spanien, hvis rejsen skal fyldes med sol og sandstrand. Når det kommer til sne og ski er Østrig og Frankrig klassiske favoritter. Derudover er vi ikke blege for at kaste ekstra penge efter et godt hotel sammenlignet med vores nordiske naboer.

Vi bruger flest penge
Danskerne bruger flest penge på hoteller i vinterferien sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Den gennemsnitlige pris, vi er villige til at betale for et hoteldobbeltværelse, ligger på 1.280 kr. pr. nat. Til sammenligning bruger nordmænd 1.265 kr., mens svenskerne bruger 1.220 kr. Finnerne sparer mest med et gennemsnitforbrug på 1.094 kr. for et dobbeltværelse.

Vi tager sydpå
Danskerne tager i højere grad end vores nordiske naboer sydpå, når skiene skal spændes på. Blandt de franske destinationer er især Val Thorens, Val d’Isère og Chamonix-Mont-Blanc populære rejsemål blandt danskerne. Når det gælder destinationer i Østrig er Sölden, Zell am See og Ischgl de mest populære valg. Skal vinterferien i stedet holdes under varme himmelstrøg er Spanien inklusiv de Kanariske øer og Thailand populære destinationer blandt alle de nordiske lande.

Vi rejser mindre indenlands end vores overboer
Danskerne rejser mindre indenlands end alle de øvrige nordiske lande. Hvilket nok skyldes, at vi ikke har optimale skiforhold herhjemme. Kun 6,5 % af danskernes søgninger er på danske destinationer, mens nordmændenes hotelsøgninger er 10,7 % indenlands. Finland ligger på 14,7 % mens svenskerne topper listen med hele 18,3 % søgninger på svenske destinationer.

Kilde: http://www.trivago.dk