Gå aldrig ned på udstyr. Slet ikke når du skal på bilferie, og skal igennem lande med miljøzoner og motorvejszoner eller risikerer, at bilen overopheder.

Sådan lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn med henvisning til de omkring 9.000 danskere, som, ifølge SOS International, hver sommer må ringe efter mekanisk assistance på bilferien i udlandet.

Miljømærker, advarselstrekant og airconcleaner
”Ca. hver tredje feriebilist med retning mod udlandet skal gennem Tyskland, og skal man syd for Hamburg, skal man investere i et miljømærke. Samme anbefaling giver til folk, der skal til Paris, Lyon og tre andre byer med miljøzone. Applus Bilsyn sælger miljømærker til Tyskland i mere end 140 synshaller og online, men de franske Crit’Air-miljømærker skal købes af de franske trafikmyndigheder. Uden et mærke er bødetaksten i Tyskland 80 euro, mens den i Frankrig er op til 375 euro. Andre ting man bør have i bilen er airconcleanere, der frisker luften op fra aircon- og klimaanlæg. Husk altid sikkerhedsveste til alle bilens passagerer i tilfælde af motorstop samt en rudehammer og advarselstrekant, hvis bilen forulykker,” lyder rådet fra Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn anbefaler desuden, at man får bilen set igennem af en professionel før afgang. F.eks. med en TilstandsAttest, så man bl.a. får testet bilens motor, elektriske systemer, dæk og bremser.

10 TING DU SKAL HAVE TIL BILEN

1. Før afgang: Professionelt sommertjek. Er du i tvivl, om din bil er ferieklar, kan du køre til Applus Bilsyn og få en TilstandsAttest.
2. Tysk miljøzonemærke. Mere end 70 tyske storbyer har miljøzone – med et mærke undgår du 80 € i bøde. Køb dem på Applusbilsyn.dk
3. Fransk miljømærke. Skal du til Frankrig (helt bestemt Paris, Lyon, Lille og Grenoble) så bestil Crit’Air-mærket. Op til 30 dages leveringstid.
4. Ekstra oliedunk og sprinklervæske i bagagerummet – til bilturen sydpå
5. Nye vinduesviskere. Slidte viskere larmer og rengør ikke for- og bagrude ordentligt. Tjek derfor om der skal nye på inden bilturen
6. Aircon cleaner. Sørger for at rense din aircondition, så du er garanteret frisk luft og fjerner eventuelle mikroorganismer, opstået pga. fugt.
7. Sikkerhedsveste. Det er lovpligtigt at have sikkerhedsveste i bilen i mange lande – men køb gerne til alle bilens passagerer, så også børn kan ses i trafikken.
8. Rudehammer og seleskærer. Skulle bilen forulykke og bilens elektroniske systemer ikke længere fungerer, kan I stadig komme ud af bilen.
9. Advarselstrekant. Den er lovpligtig i de fleste lande.
10. Førstehjælpstaske. Kommer du og familien ud for uheld undervejs, er det altid en fordel at have en ABC-hjælpekasse lige ved hånden.

Kilde: Applus Bilsyn

Relevant information

Advarselstrekant og sikkerhedsvest: alt udstyr til bilen
https://www.applusbilsyn.dk/shop