En stor del af lånetilbuddene fra realkreditinstitutterne drejer sig om tillægslån, der især bruges på investeringer i boligen, men også til at komme af med dyr gæld. Det viser Realkreditrådets opgørelse af 15.076 lånetilbud fra sidste måned og en undersøgelse fra Epinion.

”Mange tilbud på realkreditlån handler om tillægslån. Den ekstra låntagning går for det meste til forbedringer i boligen. Der er imidlertid også en betydelig del af tillægslånene, som går til at komme af med gæld, hvor renten er meget højere end på realkreditlånene,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Familier kan i det lange løb spare mange penge ved at erstatte dyr gæld med billig gæld. Hvis man overvejer at komme af med dyrere gæld på den måde, bør man altid kontakte sit realkreditinstitut og få rådgivning.”

I undersøgelsen fra Epinion angiver otte ud af ti boligejere, at de er tilfredse eller meget tilfredse med rådgivningen. Opgørelsen af lånetilbud dækker udover lån til boligejere også lånetilbud til virksomheder.

Kilde: http://www.realkreditraadet.dk/