Kurserne på realkreditlån med 1% rente ligger meget tæt på kurs 100, der er tale om 30 årige lån. Det vil sige lån som er i spil for de fleste i forhold til at lave en konvertering fra eks. 2 eller 3 procent.

Har du ikke allerede bedt din bank eller realkreditselskab om et lånetilbud, så skal du gøre det nu.

Grundet situationen med faldende renter er der run på hos realkreditinstitutterne. Der er pt. længere ventetid end normalt på at få et lånetilbud. Såsnart du har et lånetilbud så har du mulighed for at benytte dig af det i forhold til at lave låne-konvertering.

Aktuelle kurser på fastforrentede obligationslån – 7. august 2019

  • Lån med rente på 0,5%, afdrag og en løbetid på 20 år ligger ca. i kurs 99,1
  • Lån med rente på 1%, afdrag og en løbetid på 30 år ligger i kurs 99,8
  • Lån med rente på 1%, ingen afdrag og en løbetid på 30 år ligger i kurs 98,9

Kursen på 1% ligger omkring kurs 99 og 0,5% lånet er allerede i spil. Der er mulighed for at kurserne stiger yderligere og når over kurs 100, således at 1% lukker.

 

Overvejes fast rente, så er 1% en god mulighed såfremt der kigges på 30 årige lån. Kan man klare sig med kortere løbetid, vil det være relevant at følge med i udviklingen på 10 og 20 årige lån. Som det ses af ovenstående så ligger 0,5% lån på 20 år i kurs 99,1.

Kurser er tjekket 7. august 2019 hos Totalkredit, Realkredit Danmark og Jyske Bank.

Der er små udsving hos de enkelte institutter i forhold faktiske kurser, men det er på anden decimal. Se de pågældende website for de dagsaktuelle kurser.