Danske familier kunne i februar måned optage nye lån med en gennemsnitlig rente inkl. bidrag på 2,2 pct. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”Det danske realkreditsystem har et bredt udvalg af forskellige lånetyper, så alle har mulighed for at finde lige den måde at finansiere drømmeboligen, som passer til familiens temperament og ønsker,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I februar kunne danske boligejere optage et nyt lån med en rentebinding på op til og med et år med 1,1 pct. i rente inkl. bidrag, mens de skulle betale 1,3 pct. i rente for et lån med over et år og op til fem års rentebinding. Faldt valget i stedet på et fastforrentet lån, var renten inkl. bidrag på 3,6 pct.

”Et lån med fast rente betyder, at familien kender deres renteudgifter de næste mange år ud i fremtiden, og det kan give ro i maven for nogen. Hvis man derimod hellere vil udnytte det lave renteniveau til at få lidt ekstra luft i budgettet, kan man vælge lån med kortere rentebinding, som har de laveste renter lige for tiden,” slutter Ane Arnth Jensen.

Kilde: http://www.realkreditraadet.dk

Læs mere om Realkredit og kort rente lån her på penge-finans.dk