Hvordan undgår man kæmpe regninger for mobiltrafik uden for EU ?

Første og vigtigste råd hvis du er i tvivl om hvordan dit mobilabonnement dækker, så skal du sørge for:

  • Slå dataroaming fra
  • Sørg for at slå dataroaming fra inden du lander eller ankommer til destination uden for EU

Læs mere om Roaming uden for EU, brug af mobiltelefon på ferien. penge-finans.dk hjælper dig på vej med råd.

Er det så galt med data roaming uden for EU for mobiltrafik?
Ja det er det, det har vi selv oplevet.
Vi har selv været på ferien, hele familien som tæller 3 børn. Første stop uden for EU, alle får en velkomstbesked, velkommen til “nyt land”. Herefter en sms om at teleselskabet kan se at der er begyndt at blive benyttet datatrafik. I sms er der info om takster på sms, tale og data. Priser der ligger på ca. 2 kr. for en sms, ca. 8 kr. i min for tale om 60-90 kr. pr. mb data.

Der går ikke mange minutter, inden der kommer besked om at al data er brugt. Det sker nærmest inden vi når at læse første besked med velkommen. Sammen med besked om at al data er brugt informeres om at dataloft på 450 kr. er nået og at der skal sendes en sms hvis vi ønsker at bruge for yderligere 450 kr.  datatrafik.

Hvorfor går det så hurtigt ?
Apps som Facebook, Instgram benytter datatrafik i baggrunden. Det kan være opdatering af mailen automatisk. Der skal ikke meget til når prisen på data ligger omkring 80-90 kr. pr. mb.

 

Tips til billig mobilbrug på ferien uden for EU – hvordan kan man bruge mobilen uden for EU

Der er noget at gøre, man behøver ikke nødvendigvis helt at slukke for mobilen på ferien.

  • Slå roaming fra og brug udelukken wi-fi på hotellet, så er der  mulighed for at bruge alle apps og fortsætte som normalt. Har du brug for at “ringe” eller sende billeder så brug Messenger, Skype eller whats app. Altså apps der kører via wi-fi, så er der ingen charge fra teleselskabet.
  • Inden afrejse, få et nyt abonnement hos dit teleselskab med trafik der dækker de lande du skal til. Eksempelvis har 3 et abonnement der hedder 3like Home, hvor data er inkluderet i dit abonnement. Der er over 50 lande i verden hvor mobiltrafik er inkluderet. Mange andre teleselskaber har også tilbud der dækker flere lande
  • Køb et lokalt taletidskort/simkort med data. Det betyder at du får et nyt telefonnummer, men kan ringe både lokalt og til Danmark til lav pris. Men vigtigst, du kan bruge data i landet med det forudbetalt taletidskort. DA det er forudbetalt, kommer der ingen ubehagelige overraskelser i forhold til pris og forbrug.