Der er en række ting, du skal være opmærksom på, både før under og efter salg af bil, hvis du vil have den solgt på bedst mulig vis. I det følgende har vi netop samlet en række råd, der kan hjælpet dig med salget.

Find en god pris

Det første du skal gøre, er naturligvis at finde en god pris. Den skal på én gang være realistisk, fair og give dig det størst mulige udbytte. Mange bilejer begår desværre den fejl at sætte prisen for højt. Det kan i værste tilfælde betyde at bilen slet ikke bliver solgt, fordi interessen ganske enkelt ikke er der. Sørg for at foretage grundig research for at se, hvad andre sætter biler til, der minder om din i type, alder og stand. Der er i dag også flere online ‘værktøjer’, der kan hjælpe dig til at vurdere, hvad der er en realistisk pris for din bil.

Benyt dig at et klargøringsfirma eller sørg selv for grundig rengøring

En god måde at sørge for, at du får en så høj pris som muligt for din bil, er at sørge for den er klargjort inden, du forsøger at sælge den. Du kan enten selv gå igang med bilshampoo og støvsuger. Har du ikke tiden, eller vil du have et resultat, der som regel er noget bedre, end det du kan klare selv, kan du benytte dig at et klargøringsfirma. De specialiserer sig i at få din bil til at se ud som ny. I mange tilfælde vil du kunne tage en del ekstra for bilen, hvis den har fået en tur hos et klargøringsfirma. Til gengæld er der naturligvis tale om en ekstra udgift i forbindelse med salget, som du skal være villig til at betale.

Tag gode billeder og skriv en annonce, der sælger

Det kan være afgørende for et hurtigt og godt salg, at du tager gode billeder og skriver en annonce, der sælger. Mange begår den fejl at tage et par hurtige billeder på deres mobiltelefon. Et godt råd er i stedet at låne et rigtigt spejlreflekskamera til at tage billederne med. Endnu bedre er det, hvis du kender en, der er god til at tage billeder og som har tid til at hjælpe dig med at få skudt et par flotte salgsbilleder til annoncen. Derudover er det altid det værd at bruge lidt ekstra tid på at skrive selve salgsannoncens tekst. Sørg for, at du får nævnt alle de specifikation og eventuelt ekstraudstyr, som gør bilen til et særligt godt køb.

Ærlighed kommer du længst med

Det er vigtigt at være ærlig, når du skal sælge din bil. Det giver i sidste ende altid bagslag, hvis du giver informationer om bilen, der ikke helt stemmer overens med virkeligheden. Potentielle købere vil hurtigt kunne regne ud, hvis du har oversolgt bilen, når de kommer for at se den. Vær i stedet realistisk, ærlig og fremhæv naturligvis bilens bedste egenskaber.

Sørg for din egen sikkerhed i salget

Et sidste råd er at sørge for din egen sikkerhed i salget. Det er vigtigt, at du tager dine forholdsregler, så du ikke bliver snydt eller på anden vis ender i en uheldig situation i forbindelse med salget. Lad aldrig køber prøvekører bilen alene – det sker desværre at købere stjæler biler på denne måde, og ofte kan det være svært at få forsikringen til at dække tyveri, hvor du selv har givet nøglerne til gerningsmanden. Giv altid først registreringsattesten, der officielt overdrager ejerskabet, når du har modtaget pengene. I den forbindelse er det i øvrigt en god idé at få pengene via MobilePay eller kontant, da du derved ikke skal vente på, at en bank overførsel går igennem. Derudover er det en god idé at bede om at se køberens kørekort. Det er ulovligt at sælge en bil til nogen, der ikke har kørekort, og det er dig, der får bøden, hvis det bliver opdaget. Sørg også for at bilen er omregistreret til den nye ejer, før han tager bilen med sig, så du ved alt er i orden inden køretøjet er ude af din besiddelse.