Tips til at undgå kortsvindel på ferien

 

Hvert år oplever mange danskere, at deres betalingskort bliver misbrugt på en ferie. Credi.dk giver dig en række tips og råd til, hvordan du kan undgå at blive snydt på rejsen.

Badedyr og shorts er pakket, og du er klar til afgang mod sydligere himmelstrøg. Før du drager afsted bør du dog have læst disse råd om, hvordan man undgår kortsvindel på rejsen. Sommerferien er den tid på året, hvor mange danskere bliver udsat for kortsvindel, når de har kreditkort med til udlandet. Det skriver Credi.dk i en pressemeddelelse.

Her får du syv tips til at undgå at blive svindlet og ende med en blødende bankkonto.

1. Beskyt din kode, når du hæver penge

Når du hæver penge i udlandet skal du huske, at du kan blive udsat for skimming. Skimming er, når svindlere sætter en lille kortlæser, som kopierer din kortinformation over kortlæseren i automaten. Det kan også være et lille kamera, som tager billeder af dit kort eller optager og aflurer, når du indtaster din PIN-kode.

Udstyret kan være næsten umuligt at få øje på, så det er vigtigt at du dækker tastaturet med hånden, når du indtaster koden. Du skal også altid dække din PIN-kode, når du betaler i butikker, restauranter og hoteller.

2. Ikke slip kortet af syne

Du må ikke lade tjeneren gå med dit kreditkort, når du skal betale på en restaurant. Hvis ikke restauranten har en trådløs terminal, skal du insistere på at følge med ud til terminalen for at betale. Den samme regel gælder for alle andre steder, hvor du skal betale med kort.

3. Dobbelttjek beløbet på din regning

Inden du taster koden og trykker ok, skal du dobbelttjekke, at beløbet på terminalen er det samme som beløbet på din regning. Derudover skal du huske, at det altid er billigere at vælge at betale i lokal valuta fremfor danske kroner. Dette skyldes, at kursen er højere ved betaling i danske kroner.

4. Kontakt din bank, hvis kortet bliver slugt af automaten

Hvis dit kort bliver slugt af hæveautomaten skal du øjeblikkeligt kontakte din bank. Det gælder både, hvis det sker i Danmark og i udlandet. Du bør også gå i en stor bue udenom hæveautomater, som ser mistænkelige ud.

5. Undgå fremmede

Vær forsigtig hvis en fremmed tilbyder at hjælpe dig ved hæveautomaten. Også selvom dit kort sidder fast i automaten eller lignende problemer. Ikke lad nogen aflede din opmærksomhed. Denne regel gælder især i udlandet, hvor antallet af svindlere højst sandsynligt er større end i Danmark.

6. Medbring flere kort på rejsen

Tag altid mere end ét kort med på rejsen. Dermed er du sikret, hvis ét af kortene skulle blive spærret eller stjålet. Du kan med fordel medbringe et Visa/Dankort og et kreditkort. Med et kreditkort er det lettere at få pengene tilbage af banken, hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for svindel.

7. Hold øje med din netbank

Du skal sørge for at tjekke dine hævninger og transaktioner både under rejsen, men også længe efter at du er kommet hjem fra ferie. Hvis der er transaktioner eller hævninger, som du ikke kan genkende som dine egne, skal du straks kontakte din bank. Kortmisbrug kan sagtens ske flere måneder efter, at din PIN-kode er blevet afluret på en ferie.

God rejse!