Vi skrev den 20. august at Jyske Bank som den første indførte negative renter for private, kunder med indestående på over 7,5 mio dk får negativ rente. Nu følger Sydbank efter. Sydbank oplyser i forbindelse med deres halvårsregnskab at de indfører negativ rente for private med indestående på over 7,5 mio dk. Altså helt samme niveau som Jyske Bank indførte for under 14 dage siden.

Jyske Bank oplyser at renten er 0 procent op til 7,5 mio dk og -o,6% pr. år for beløb over 7,5 mio dk. Sydbank oplyser på samme måde som Jyske Bank at renten forhandles individuelt.

Penge-finans.dk skrev i indlæg om Jyske Bank at flere banker vil følger efter og dette er nu sket, her under 14 dage efter. Vi forventer at flere banker følger dette model. Da det er forhandlings udgangspunkt fra banken. Begge banker oplyser at rente forhandles individuelt. For velhavende kunder giver det banken mulighed for at åbne dialog om salg af andre ydelser til disse kunder. For med en situation hvor der er direkte negativ rente, kan der være andre muligheder for investering af penge.

 

Hvad kan vi forvente i markedet for private kunder i bankerne?
Som vi skrev i indlæg om Jyske Banks indførelse af negative renter, så forventer vi fortsat at flere banker følger efter med ligende niveauer for negative renter. Kunder med store formuer er interessante for bankerne, så der kommer ikke store spring i niveauerne. Men flere banker følger efter.

Senere forventer vi, at niveau for negativ rente nedsættes, således det ikke er en grænse på 7,5 mio DKK, men den kommer gradvis længere ned. Men dette sker først når flere af de store banker er hoppet med på den negative rente for private kunder

Læs også artikel fra 20. august 2019  negative renter for private i Jyske Bank

 

 

 

Kilde: Sydbank