Du kan tjene tusindvis af kroner på at gøre det rigtige, når du skal af med bilen

Så er tiden inde. Du er blevet forelsket. I en ny bil. Den gamle har tjent dig trofast, men det er slut. Du har besluttet dig, og banken er med på den. Og hvad gør du så for at få mest for den brugte og få mest rabat på den ny? Det har bilpriser.dk fem skarpe bud på.

1. Tjek din bils salgspris på bilpriser.dk under salg til forhandler. Bilpriser.dk har i årevis været den førende prisvurderingsportal. Millioner af vurderinger har den forsynet danske bilejere med. Lad være med at være for “flink” i beskrivelsen af din bil. Ja, du vil gerne se den som supervelholdt, men var der ikke nogle unger, der sparkede på ryggen af forsæderne, så plasten er blevet skrammet? Har hunden ikke af og til sneget sig op på sæderne? Ryger tante Olga ikke cerutter i smug i bilen, når hun låner den til genbrugspladsen?

2. Gør bilen ren og pæn, indvendigt og udvendigt. Førstehåndsindtrykket gælder også biler. Orker du det ikke, så overvej at få et bilplejefirma til at gøre det.

3. Salg til forhandler ved køb af ny bil. Kør til forhandleren og bed om en byttepris. Her skal bede om et kvalificeret bud. Hvis forhandleren er professionel, har han et professionelt system til vurdering af bilen, for eksempel Indicata. Det scanner markedet med robotter hvert døgn og giver et totalt overblik over aktuelle bilpriser på det danske marked. Bed om at få lov at kikke med, når han taster din bil ind i systemet. Det giver ro i maven at se, at han giver dig et tilbud, der svarer til markedspriserne minus udgifter til klargøring, værditab i lagerperioden, salgsmoms på avancen og selve avancen.

4. Bed om rabat. Hvis hans bud er i den lave ende, så prøv at få rabat på den ny bil. Især på biler, der ikke kun rammes af den lave registreringsafgift på 105 procent, men også af 150 procents afgiften, er der fornuft i at få nyprisen ned. Giver han en rabat på 25.000 kroner på en dyr bil, betaler skatten de 15.000.

5.Du sælger selv. Vil du hellere sælge bilen selv og derefter købe en ny bil, kan du for eksempel benytte www.salgsservice.bilpriser.dk. Du bruger 15 minutter på at beskrive din bil med ord og billeder, du får et tilbud med en fast pris og kan så aflevere den til FDM Test

Kilde: www.bilpriser.dk