Antallet af bilister på jagt efter nye bilnøgler vil stige markant med den sænkede registreringsafgift, viser dugfrisk undersøgelse.

Regeringens sænkning af registreringsafgiften ved lov i starten af oktober møder stor interesse hos de danske bilister.

Antallet af bilister der overvejer at skifte bil (til en fabriksny model eller en nyere brugt bil) i 2017, efter afgiften er nedsat, vil nemlig vokse med hele 43 procent. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.429 bilister.

Hver femte svarer, at de overvejede ny bil, før regeringen fremlagde sine planer om en lavere registreringsafgift. Nu da reglerne er ændret, vil dette tal stige til knap hver tredje, fremgår det af undersøgelsen.

Markant interesse for nye biler
– Undersøgelsen indikerer, at der vil komme en ketchupflaskeeffekt inden for nybilssalget med en afgiftssænkning. Hele 59 procent flere bilister overvejer en ny bil. Står de tal til troende vil det desuden smitte positivt af på miljøet i den forstand, at nye biler har markant bedre brændstoføkonomi og lukker færre NOX’er ud end ældre, brugte biler. Den gennemsnitlige bil er knap 10 år, og nye biler er langt mere miljøvenlige, hvilket vi dagligt får bekræftet, når vi syner biler, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn, som hvert år syner omkring 600.000 biler.

89 % ønsker en dyrere bil
Og hvad ønsker danskerne så at købe for en bil, efter politikerne har skåret i registreringsafgiften?

Lidt mere end hver anden, der ønsker at skifte bilen ud, vil have noget nyt til garagen, mens resten overvejer en brugt eller leaset bil. Hele 89 procent vil konvertere et afgiftsnedslag i den samlede pris til en dyrere bil.

Kilde: Applus Bilsyn,