Dette er godt nyt for både turister og alle i København, der lever af turister. København er den billigste by i Norden, og Danmarks hovedstad bliver stadigt billigere.

Det viser PriceRunners årlige prisundersøgelse af 32 af verdens hovedstæder. Her klarer København sig godt og er rykket op som den billigste af de nordiske hovedstæder.

København ligger placeret på en 24.plads i den internationale prisundersøgelse, og er der blandt nogle af de dyreste byer i verden selvom det er den billigste nordiske hovedstad.

”Vi har set en udvikling de senere år at København bliver billigere og billigere for turister. Den udvikling er fortsat i 2015, ” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

PriceRunner har samlet priser på 25 forskellige produkter i 32 hovedstæder verden ovshopping Københavner, og dermed giver undersøgelsen et godt billede af prisniveauet i de pågældende hovedstæder.

Samtidigt med at København er blevet billigere for turister, er der også godt nyt for de rejselystne danskere, der gerne vil på storby ferie i Europa.

Det er blevet billigere for danskerne at være turist i de fleste europæiske storbyer, hvor danske turister får stadigt mere for pengene. Det gælder for London, Bruxelles, Madrid, Rom, Athen, Amsterdam og Lissabon.

”Vil du på en billig storby ferie uden at skulle rejse langt væk – så tag til Warszawa. Her kommer du meget langt for pengene. Dine penge rækker 35-40 procent længere end hvis du holdt storbyferie i København. Det er verdens næst billigste storby, siger Martin Andersen.

I samme lave prisklasse finder vi Prag og Budapest, hvor du som dansk turist kan få en god og meget billigt ferie med gode shopping muligheder.

”Vores undersøgelse afslører også at en række af danskernes favorit byer, når de rejser langt er blevet dyrere. Det skyldes især store udsving i valutakurserne, ” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner Danmark.

Undersøgelsen viser, at det er blevet markant dyrere at shoppe i New York, Tokyo og Dubai.

Til gengæld er der godt nyt til den store gruppe af danskere, der holder af at tage til sol og varme og vinteren i Thailand.

”Bangkok og Thailand er stadig et meget billigt rejsemål. Bangkok er den tredjebilligste by i verden. Mumbai i Indien er verdens billigste hovedstad, ” siger Martin Andersen i en kommentar til den omfattende internationale prisundersøgelse.

Et andet af danskernes nye foretrukne sol rejsemål er Dubai og her er der dårligt nyt. Dubai bliver dyrere og dyrere for hvert år.

Her er listen over verdens 32 billigste hovedstæder med den billigste som nummer 1.

Billigste By
1 Mumbai
2 Warszawa
3 Bangkok
4 Budapest
5 Prag
6 Vilnius
7 Shanghai
8 Bruxelles
9 London
10 Cape Town
11 San Francisco
12 Berlin
13 Lissabon
14 Madrid
15 Athen
16 New York
17 Dubai
18 Wien
19 Tokyo
20 Rom
21 Amsterdam
22 Dublin
23 Sydney
24 København
25 Paris
26 Reykjavik
27 Helsinki
28 Stockholm
29 Sao Paolo
30 Moskva
31 Oslo
32 Buenos Aires

Læs mere her 

PriceRunner.dk er Danmarks største pris og produkt sammenligningsside. Hos PriceRunner.dk kan forbrugerne sammenligne produkter indenfor stort se alle kategorier. Alt lige fra TV, Computere, Hvidevare, Tøj, Sko og meget mere.

Det unikke ved PriceRunner.dk er at vi lister alle butikker – både dem der betaler og dem der ikke betaler. Du finder også priser fra traditionelle butikker som Fona, Skousen, Elgiganten, Bilka osv.

Alle priser opdateres dagligt.

Læs mere på Pricerunner.dk

Kilde:Pricerunner.dk