Så skete det, den første bank har indført negativ rente overfor privatkunder. Som den første bank i Danmark indfører Jyske Bank negative renter for deres private kunder. Jyske Bank oplyser dette i forbindelse med at de offentliggøre deres regnskab for andet kvartal.

Jeg er kunde i Jyske Bank, bliver jeg ramt at negativ rente ?
Banken starter med at ramme de rige, som har et indestående over 7,5 mio kr. Således rammes du altså ikke såfremt du har under 7,5 mio dk på din konto.

Som udgangspunkt melder Jyske Bank ud at den negative rente er -0,6%, men at der forhandles individuelt.

Penge-finans.dk kommentar til negative renter
Vi forventer at dette blot er starten, flere banker herunder danske bank har meldt ud at de ikke kommer med negative renter. Vi ser faldende renter og har længe haft  obligationslån med negativ rente på de korte lån og nu renter på 0,5% på længere lån. Bankerne har selv negativ rente overfor nationalbanken, således er det et helt nyt markedet de arbejder i.

Det må forventes at flere banker følger efter Jyske Bank, vi har set det tidligere. Én bank tager første skridt og kort efter følger flere efter. Nu er Jyske Bank startet med at sætte en grænse på 7,5 mio dk. Denne grænse kan vi forvente at se falde, så vi på et tidspunkt kommer til at se at almindelige forbrugere med god økonomi også rammes.

Et bud er at vi kommer ned omkring grænsen for garanti for indstående, som i dag er på 750.000 kr. Det kan man godt forestille sig bliver en grænse for negativ rente om kort tid. Igen mange penge, men alligevel lagt op det niveauet på 7,5 mio dk som Jyske Bank nu er ude med.

Alternativ til at indføre negative renter at at sætte gebyrer op for konti med over et vist indestående, en anden måde at få flere penge i kassen for bankerne.

Hvad betyder det for forbrugerne?
Det har længe været en dårlig forretning at have penge stående i banken, da renten typisk har været på 0,1 eller meget lav for en almindelig lønkonto.

Så har man som forbruger ekstra kapital, så kan der kigges på alternativer som køb af værdipapirer, aktier.

Læs også artikel Sydbank indfører negative renter for privatkunder