90 % af alle danske virksomheder køber firmagaver. Mange virksomheder og medarbejdere er dog ikke bekendt med reglerne indenfor firmagaver og risikerer dermed et skattesmæk. Sendentanke.dk har derfor sammensat en overskuelig infografik, der samler alle regler ét sted.

Vælger man som arbejdsgiver at give sine medarbejdere gaver, skal man være opmærksom på mange forskellige regler.

En af de mange ting som man skal være opmærksom på, er f.eks. hvis du giver et gavekort til en af dine medarbejdere.

Større dansk virksomhed fik skattesmæk

Dette oplevede en større dansk virksomhed. De forærede over 350 medarbejdere et gavekort, som gav adgang til en bred vifte af butikker, i den tro at det kunne gives som en skattefri gave. Skat opdagede dog gavmildheden ved en kontrol og har nu afgjort, at der skal ske beskatning. Kildehenvisning.http://nyheder.tv2.dk/finans/2015-12-10-gaven-til-medarbejderne-blev-en-dyr-fornoejelse-skat-sagde-nej

Ovenstående tilfælde skyldes, at virksomheden uddelte gavekort der kan benyttes til en bred vifte af produkter.

Sådan kunne skattesmækket være undgået

Du kan dog undgå et skattesmæk på gavekort, såfremt det er et specifikt gavekort, som kun kan indløses til bestemte produkter eller valgmuligheden af få specifikke produkter, hvor beløbet på gavekortet ikke kan suppleres op.

Dette er blot et af eksemplerne på, hvor kompliceret reglerne er i forhold til firmagaver for både virksomheder samt medarbejdere.

Af den grund besluttede Sendentanke.dk at lave en let forståelig og overskuelig infografik, der forklarer samtlige regler på området fra kilder som henholdsvis; SKAT, Finanstilsynet, Forbrugerombudsmanden etc. Infografikken kan ses her, og er til frit brug; https://sendentanke.dk/regler-for-gavekort-moms-og-beskatning/

“Vi oplevede rigtig mange tvivlsspørgsmål fra virksomheder, når det kom til beskatning af firmagaver. Derfor besluttede vi os for at lave en infografik, der samlede alle regler ét sted” – Udtaler Rune Eirby Poulsen, Sendentanke.dk

Fakta:

  • Loftet for personalegaver blev hævet i 2014 og det samlede beløb, man som virksomhed må give gaver for, ligger i dag på 1.100 kr. om året.
  • Julegave loftet er 800 kr. om året.
  • Man må give/modtage op til 8000 kr. gennem jubilæumsgratialer.
  • Gavekort kan sidestilles med kontanter, når det giver adgang til en bred vifte af valgmuligheder og der er mulighed for at supplere gavekortets beløb op.
  • Gavekort sidestilles med gaver, når det kun giver adgang til specifikke produkter og beløbet ikke kan suppleres op.
  • Medarbejdere skal ikke indberette gaver, hvis værdien er under 1.100 kr. årligt.
  • Lejlighedsgaver kan gives ved private mærkedage som; bryllup, rund fødselsdag etc.
  • Arbejdsgiveren, skal altid indberette kontante firmagaver.

Kilde: Sendentanke.dk

Gode råd der hjælper din privatøkonomi – penge-finans.dk