Hvad er en kassekredit?
En nem måde at forklare hvad en kassekredit er, vil være at sammenligne en kassekredit med et bevilget overtræk på ens konto. Det vil sige, at du har lov til at trække et større beløb fra din konto end der er indestående. En kassekredit har et maksimum, således kan en kassekredit være på 10.000 kr. eller 50.000 kr. Hvad beløb skal være afhænger af situationen og aftale med banken.

En kassekredit bør ses som en mulighed for at have økonomisk fleksibilitet, således at man ikke behøver at lave overtræk på sin bankkonto. En kassekredit kan altså virke som en buffer i måneder, hvor der opstår uforudsete udgifter eller store regninger som ellers vil bevirke at ens konto vil blive overtrukket.

Fleksibilitet
En kassekredit er en fleksibel måde at låne penge på, en kassekredit er som udgangspunkt
– Lav pris for oprettelse (kan i nogle tilfælde være gratis)
– Man betaler kun rente for den del af kreditten som benyttes
– Man bestemmer selv hvornår og hvor meget der afdrages på kreditten
– Løbetid er ofte fleksibel, kan være 1, år eller 3 år

Ovenstående viser fordele ved en kassekredit. Man bør se en kassekredit som supplement til ens daglige økonomi og se på hvilken form for buffer man har brug for. Sættes kassekreditten for højt i forhold til rådighedsbeløb bør man overveje et lån i stedet. Et lån vil ofte have lavere rente og selvom der skal betales gebyr for oprettelse kan det ofte betale sig. En vigtig forskel mellem kassekredit og lån er at ved at lån skal der afdrages et fast beløb pr. måned.

Har du bruge for en kassekredit?
Tag en snak med din bank om muligheder og vær opmærksom på hvad prisen er for oprettelse og specielt hvad renten er. Det er værd at undersøge hvad en kassekredit vil koste i oprettelse og rente i andre pengeinstitutter.

Bankerne har en prisliste med hvad en kassekredit koster i rente. Renten angives typisk i et interval. Det er således ikke nok at sammenligne priser via listepriser, da prisen kan forhandles. Men listepriserne kan benyttes om rettesnor i forhold til hvilket niveau der kan forventes.

Læs mere om lån.