Banklån er en bred betegnelse, og er som navnet siger et lån der optages i banken. Det kan være i en fysisk bank eller i en webbank.

Et banklån kan benyttes til mange ting, det er typisk ikke låst til et enkelt områder. Således kan man sige at et banklån en overordnet paraply for en lang række lån som banken tilbyder. Det være sig disse lån eller lån til disse områder.

  • Billån
  • Boliglån
  • Bådlån
  • Byggelån
  • Forbrugslån

Et banklån bør tage udgangspunkt i din økonomiske situation i forhold til at vurdere hvilket beløb der er nødvendigt samt hvad din økonomi kan klare i forhold til månedlige afdrag.

Et banklån kan med være med eller uden sikkerhed
Et banklån optages med eller uden sikkerhed. Et lån uden sikkerhed optages ud fra en vurdering af banken, hvor der kigges på lønsedler og budget i forhold en vurdering af om låntager kan betale lån tilbage. Et banklån med sikkerhed vil betyde at der stilles sikkerhed for lånet. Det kan være at banken får sikkerhed i en bil eller fast ejendom. Der er også den mulighed at en kautionist giver sikkerhed for lånet. Om et lån ydes med eller uden sikkerhed vil afhænge af lånets størrelse samt låntagers situation


Ansøgning om banklån – hvad skal banken bruge?

Når du ansøger om et banklån, skal du typisk aflevere dine seneste 2-3 lønsedler samt et privatbudget. Dette benytter banken til at vurdere din økonomi for at vurdere hvor meget du kan låne, samt tidsperioden for lånet og sætte beløb på det månedlige afdrag.

Prisen på banklån
Prisen på et banklån er hovedsageligt bestemt af renten, hvor meget skal man betale for at låne pengene. Læs her om ÅOP. Det er her værd at tjekke renten hos forskellige banker og få en beregning der viser omkostninger for lånet. Endvidere bør man kigge på omkostninger for optagelse af lånet – det vil være stiftelsesomkostninger og  gebyrer til banken.

Læs mere om lån her.