P/E-forhold – begreber forklaret indenfor aktiehandel

P/E-forhold er en forkortelse for “Price-to-Earnings-ratio” på engelsk, som kan oversættes til “Pris-til-Indtjening-forhold” på dansk. P/E-forholdet er en beregning af forholdet mellem aktieprisen og virksomhedens indtjening pr. aktie. Det er en vigtig faktor, som investorer bruger til at vurdere en akties værdi og potentielle afkast.

P/E-forholdet beregnes ved at dividere markedsprisen pr. aktie med virksomhedens indtjening pr. aktie. For eksempel, hvis en aktie handles til en markedspris på 100 kroner og virksomheden har en indtjening pr. aktie på 10 kroner, vil P/E-forholdet være 10 (100/10).

P/E-forholdet er en af de mest anvendte metoder til at vurdere en akties pris i forhold til dens indtjening. Jo højere P/E-forholdet er, desto højere er aktiens pris i forhold til dens indtjening. Hvis P/E-forholdet er lavt, kan det betyde, at aktien er undervurderet, mens et højt P/E-forhold kan indikere, at aktien er overvurderet. Det er vigtigt at bemærke, at P/E-forholdet alene ikke bør være den eneste faktor i en investeringsbeslutning, men det kan være et nyttigt redskab til at evaluere en akties værdi.

Begreber indenfor aktiehandel – introduktion til området

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *