Knallertforsikring – hvilken type dækker dit behov? Læs her om forskellige typer af knallertforsikringer.

En knallertforsikring er opdelt i to kategorier, nemlig små knallerter, som typisk kaldes “knallert 30” og store knallerter, “knallert 45”. Begge typer af knallerter kræver at du har en lovpligtig ansvarsforsikring, så en knallertforsikring kommer du ikke udenom. Læs mere her på siden om de forskellige knallertforsikringer på markedet, hvad kræver loven og hvilken type af forsikring er værd at overveje yderligere.

Knallert 30 – Lille knallertknallertforsikring
Denne type knallert er fra fabrikken bestemt til at have en maksimal hastighed på højst 30 km/timen.
Denne knallert har gul nummerplade med 2 bogstaver og 4 tal, såfremt den er fra efter juli 2006. Ældre knallerter fra før juli 206 har ikke nummerplade, men er også i denne kategori

Knallert 45 – Stor knallert
Denne type knallert er fra fabrikken bestemt til at have en hastighed over 30 km/timen.
Denne knallert har en hvid nummerplade med 2 bogstaver og 3 tal.

Typer af knallertforsikringer
Afhængig af selskab, så opdeles knallertforsikringer typisk i disse tre kategorier:

  • Ansvarsforsikring – den er den lovpligtige forsikring alle med en knallert skal have. Forsikringen dækker skader på ting, køretøjer og andre mennesker ved kørsel på knallert.
  • Kaskoforsikring – denne forsikring dækker skader på knallerten og knallertens tilbehør. Det kan være skader der sker ved færdselsuheld, tyveri eller hærværk.
  • Knallertulykkesforsikring – denne forsikring sikrer føreren af knallerten. Så føreren får erstatning ved. eks. uheld på knallerten.

Som det kendes fra bilforsikringer, så kan knallertforsikring tegnes som en kombination eller som selvstændige produkter. Ansvarsforsikringen er minimum og lovpligtig, den skal tegnes. Man kan så vurdere og men ønsker at tilkøbe en kaskoforsikring også.

 

De fleste forsikringsselskaber tilbyder knallertforsikring – vi anbefaler at du tjekker priser hos de enkelte forsikringsselskaber.

På siden forsikring, finder du links til de typer af forsikringer vi gennemgår her på penge-finans.dk