Hesteforsikring – hvad er med?

Der for forskellige typer at hesteforsikring at sætte sig ind i. Her på siden beskrives de mest almindelige typer at forsikringer for heste. De tre hovedkategorier er typisk:
– ansvarsforsikring
– sygeforsikring
– livsforsikring.

En basis-hesteforsikring er typisk livsforsikringen som suppleres med sygeforsikring.

Hesteforsikring tilbydes af de fleste større forsikringsselskaber, men også via special forsikringsselskaber med speciale i hesteforsikring.

Der er forskel på de forskellige selskabers dækning, nogle har standard hesteforsikringer hvor nedenstående punkter er samlet i én forsikring, mens nogle selskaber tilbyder hesteforsikring som et produkt, hvor der kan til vælges forskellige dækninger.Hesteforsikring

Livsforsikring / livsdækning
Livsforsikringen dækker, hvis hesten dør eller må aflives. Endvidere dækkes ofte brand og transportulykker også under livsforsikringer. Tyveri af hesten er ofte også dækket under denne. Livsforsikring/livsdækning er typisk den basisforsikring alle vil tegne.

Sygeforsikring
Forsikringen dækker undersøgelse og behandling hos dyrlægen. Hos nogle selskaber kan det være et krav at man tegner livsforsikring og sygeforsikring sammen. Denne vil være god at have i sammenspil med en livsforsikring. Da dyrelægererninger kan være høje. Der er hos de forskellige selskaber forskel på hvordan denne dækker i forhold til dyrlægeomkostninger.

Ansvarsforsikring
Dækker, hvis din hest laver skader på andre personer, dyr eller ting.

Hertil kommer forskellige muligheder som kan være med i forsikringen, eller tilvalg

Uanvendelighedsdækning
En uanvendelighedsdækning giver dig erstatning, hvis din hest ikke længere kan bruges til ridning. Denne er ofte tilvalg, men kan også være med i standard hesteforsikringen

Foster/føldækning
Foster/føldækningen dækker, hvis din hoppe mister føllet før, under eller efter fødslen.

 

Vi anbefaler altid at forsikringsbestemmelser læses godt igennem.