Campingvognsforsikring – hvad dækker den?

Læs her om campingvognsforsikring, hvad skal du være opmærksom på og hvilke typer af forsikringer er udbudt på markedet.

CampingvognsforsikringDe fleste større forsikringsselskaber tilbyder campingvognsforsikring. På siden forsikring har vi lavet et overblik med de forskellige typer af forsikringer som vi beskriver.

En Campingvognsforsikring indeholder en kaskoforsikring, som dækker skader på din campingvogn ved trafikulykke,
brand, tyveri m.m. og de fleste selskaber tilbyder som en del af campingvognsforsikringen også indboforsikring.

Indboforsikringen dækker dit indbo i campingvognen, fx køkkengrej og møbler. Der er forskellige grænser på hvor høj en indbo værdi der dækkes.
Dette skal tjekkes hos det enkelte selskab. Niveauer på indbo ligger typisk i niveauet på 15.000 kr. til 25.000 kr. Men højere sum på indboforsikring kan tilkøbes.

Hos nogle selskaber er en campingvognsforsikring lig med både kaskoforsikring og indboforsikring, mens andre selskaber tilbyder indboforsikringen som et tilkøb.

Det er således vigtigt at sikre at dækningen er ens når der sammenlignes priser. En campingvognsforsikring er således ikke helt til at sammenligne, med mindre både kaskoforsikring og indboforsikring tegnes.

Et spørgsmål der ofte stilles: Hvorfor skal jeg have en campingvognsforsikring når jeg har en bilforsikring ?
Bilforsikringen dækker de skader du måtte forvolde på andre køretøjer, genstande eller personer og altså ikke campingvognen.

Find mere information om forsikringer på siden forsikring, hvor der er links til andre typer af forsikringer, herunder trailerforsikring.

Rejser du i udlandet med din campingvogn, er det vigtigt at du også har en rejseforsikring. Det gule sygesikringsbevis er ikke længere gældende i Europa. Dette kan du læse mere om på under punktet rejseforsikring.

God fornøjelse med din campingvogn og husk at have din campingvognsforsikring i orden inden ferien starter.