Skal boligen renoveres, så den bliver mere klimavenlig, så er der i 2016 og 2017 penge at spare med et håndværkerfradrag. Til gengæld er det med årets udgang slut med at få håndværkerfradrag på gulvarbejder eller renovering af køkken og bad. Få det fulde overblik over hvor meget, og hvad du kan få håndværkerfradrag til med 3byggetilbud.dk’s infografik af det grønne håndværkerfradrag. 

Grønt håndværkerfradrag for 2016 og 2017 – kender du reglerne ? snyd ikke dig selv i skat – der er penge at spare.

 

Et nyt, grønt håndværkerfradrag for 2016 og 2017 er endelig kommet på plads

Det grønne håndværkerfradrag træhaandvaerkerfradragforklaretder i kraft fra d. 1. Januar 2016 og er gældende i 2016 og 2017. Ordningen indeholder 26 tiltag, hvoraf ni af dem er nye. Det grønne håndværkerfradrag giver fradrag til renoveringsopgaver, der gør boligen mere grøn og klimavenlig, men der er også blevet plads til etablering af bredbånd og diverse serviceydelser i hjemmet.

Med udgangen af 2015 var det dog slut med at få håndværkerfradrag på en lang række almindelige vedligeholdelsesopgaver, som eksempelvis indvendigt malerarbejde eller istandsættelse af køkken og bad.

Som noget nyt er der med det grønne håndværkerfradrag mulighed for at hver person over 18 år kan trække 18.000 kroner fra i skat pr. år. Dog skal man være opmærksom på, at 12.000 kroner er øremærket håndværksydelser med grønt sigte, mens de sidste 6.000 kroner er til serviceydelser i hjemmet, som rengøring eller lektiehjælp.

3byggetilbud.dk har udarbejdet en infografik, der giver dig et overblik over hvad det nye håndværkerfradrag går ud på, hvad forskellene er på det nye og gamle håndværkerfradrag, samt en komplet liste over hvilke ydelser, du kan få fradrag for: denne grafik kan du se på deres hjemme side

Kilde: 3byggetilbud.dk

 

Har du brug for at låne penge til renovering af dit hus, kan du med fordel få gode råd her på siden. Du finde god råd lån og boligøkonomi – så din privatøkonomi kan holdes i topform.